pingst relationer podd micke gunnardo

Om Pingst Relationer

I denna podcast tar vi upp ämnen såsom kommunikation, sårbarhet, gränsdragning, själens processer, familj och tro och mycket annat!

MEDVERKAN I PINGST RELATIONER

Äktenskapssnack, kärlekens fem språk och hopp!

”Micke Gunnardo gästar podden och vi pratar äktenskap och varför vardagen är viktigare än daterna. Varför är det viktigt att välja varandra varje dag? Vi går igenom Kärlekens fem språk och hur det kan vara ett hjälpsamt verktyg för par. Micke driver relationsfirman och hjälper par och familjer som behöver stöd. Relationsfirman – vägledning till bra relationer!”

äktenskapspodden micke gunnardo

Om Äktenskapspodden

Äktenskapspodden är podden där du får höra om andras relationer. Hur gör helt vanliga par för att se varandra och vårda det förhållande de har?

MEDVERKAN I ÄKTENSKAPSPODDEN

Micke Gunnardo - Kärleksspråken

”De flesta av oss har säkert hört talas om Kärleksspråken vid det här laget.

I dag går jag lite mer på djupet i de 5 olika språken med Micke som använder dessa regelbundet med de paren han träffar.

De olika språken är:

– Tid för varandra
– Hjälpsamma handlingar
– Kärleksfulla ord/komplimanger
– Fysisk beröring
– Omtänksamma gåvor

Att lära dig prata din partners kärleksspråk kan göra all skillnad i er relation!”

Micke Gunnardo om lojalitet och sociala medier.

”Är vi ibland mer lojala till vårt jobb, till någon aktivitet, till vår kyrka osv, än vad vi är till vår partner? Micke och jag pratar om detta och hur det är viktigt att tänka sig för där. Små händelser kan kanske ibland visa på att man är mer lojal till något annat än till sin partner och partnern kan känna sig bortprioriterad.

Även när det kommer till sociala medier behöver vi verkligen fundera på hur det har blivit och hur vi beter oss.

Det är tydligt, enligt Micke, att ju smartare mobilerna blir ju mindre sex har vi. Detta och lite annat samtalar vi om i detta avsnittet.”

Micke Gunnardo om konflikter

”Visst har vi alla konflikter i våra relationer? Vissa kanske inte är så stora och vissa kanske orsakar riktiga kriser. Men vad är en konflikt och hur hanterar vi dem på bästa sätt? Micke tar oss igenom hur vi kan tänka, hantera och hur vi kan komma ur konflikten stärkta istället för förtvivlade, splittrade och ledsna. Detta med konflikter är något som faktiskt kan ”make or break” oss tror jag. Så låt oss lära oss att hantera detta på ett sätt som gör oss starkare tillsammans och där vi förstår varandra på ett djupare plan och bygger relationen.”

Barn Vs. Partner

”Många av paren som har medverkat i Äktenskapspodden har pratat om hur viktigt det är att ge tid till varandra som par, inte minst under småbarnsåren. Vi tog upp detta svåra men viktiga ämne med vår expert Micke. Lyssna på vad han tycker och hur vi kan hantera denna fråga. Micke ger även lite tips och idéer om hur vi kan prioritera varandra i vardagen och i livet.”

Vardagen

”Möt vår senaste expert Micke Gunnardo. Han har i drygt 20 år jobbat med äktenskap och familjer, i egen verksamhet på deltid sedan 2006. Övrig deltid först inom socialtjänsten och de senaste 10 åren som skolkurator. Han har egen samtalsmottagning och är en ofta anlitad föreläsare. Micke är 51 år, gift med Christin sedan 25 år. De har 3 egna barn + 2 extra som räknas till familjen.

I detta avsnitt samtalar vi om den berömda vardagen. 71% av vår tid är just vardag och det är viktigt att få den att fungera. I detta avsnitt ger Micke tips på hur vi kan se till att vi inte försummar varandra i vardagen, hur vi istället kan boosta varandra.”

"Q & A med Micke Gunnardo"

”I detta Q&A avsnitt svarar Micke på följande frågor:

Tips till småbarnsföräldrar som brottas att få ihop allt utan att diskutera sönder vardagen!

Tips på hur man överlever småbarnsåren som par? Blir det bättre med tiden?

Om man bara grälar hela tiden, anser att man inte har gemensamma prioriteringar och barnen tar all uppmärksamhet, men till och med börjar tycka att skilsmässa börjar kännas rimligt. vad gör man då för att vända skutan?

Hoppas ni blir hjälpta av svaren.”

föräldrapeppen dagen

Om Föräldrapeppen

Efter 25 års äktenskap, och med fyra barn i åldrarna 9-20 år, delar Nette och Gabbe med sig av erfarenheter kring relationer, föräldraskap och tro.

MEDVERKAN I FÖRÄLDRAPEPPEN

Semestertider - jippi eller hjälp?

”Vi pratar med Micke Gunnardo, socialpedagog och även vad vi skulle kalla relationsexpert. Hur får man relationen att fungera – och helst också blomstra – under semestertid?”